Hem / Spelsätt

Spelsätt

Spelsätt

När man börjar med sports betting är det viktigt att ha full koll på vilka spelsätt som finns. Genom har man lagt en god grund för att betta dynamiskt på olika sporter och matcher. Här nedan ger vi en kort förklaring av tio olika spelsätt som finns hos de flesta spelbolag.

Spelsätt ett: 1-X-2

Här finns det tre utvägar och då räknar man bara inom ordinarie matchtid. 1 betyder att du spelar på att lag 1 ska vinna, X innebär att du spelar på att det ska bli oavgjort i matchen, 2 betyder att spelar på lag 2 ska vinna matchen.

Spelsätt två: Dubbel

Då spelar du på att två matcher ska gå in och då får du ett högre odds men det innebär också att båda matcherna måste gå in för att du ska få din vinst. Detta ger dig högre avkastning men till högre risk. När du lägger dubbelspel brukar det heta en multivalskupong hos spelbolagen.

Spelsätt tre: Trippel

Likadant som dubbel, fast du har spelat på tre olika matcher och då blir oddsen ännu högre men då måste också alla dina tre matcher gå in för att du ska få din vinst. Detta ger dig ännu högre avkastning men till ännu högre risk än dubbel. När du lägger trippelspel brukar det heta en multivalskupong hos spelbolagen.

Spelsätt fyra: Dubbelchans

Istället för att spela på 1-X-2 så spelar du är på 1X eller X2 vilket betyder att du spelar på att ditt lag ska antingen vinna eller att matchen blir oavgjort så vinner ditt bet.

Spelsätt fem: Draw no bet

Här spelar du antingen på lag 1 eller 2, och skulle matchen bli oavgjort så får du tillbaka din insats.

Spelsätt sex: Moneyline

Det här bettet är likadant som draw no bet, men skillnaden är att det oftast ingår förlängning och straffar i ditt bet tills ett lag har vunnit.

Spelsätt sju: Livespel/Livebetting/ Liveodds

Dom flesta sajter har en avdelning som heter live event och då spelar du på en match som är igång just nu. Detta kan ge många intressanta möjligheter att få attraktiva odds.

Spelsätt åtta: Spelbörs

En spelbörs är en spelplattform där man kan ta och lägga bet mot varandra istället för att alltid lägga bet mot spelbolaget. Det brukar stå Boka eller att Spela. Väljer du spela så spelar du som vanligt och du väljer det laget du tror ska vinna. Men väljer du boka så agerar du som bookmaker så tar du ett bet på det laget du tror ska förlora.

Spelsätt nio: Void

Innebär att en match blir ogiltighetsförklarad och då blir insatsen återbetalad. Men alla spelbolag har olika regler, så här kan det vara bra att läsa på varje enskild spelsajt regler.

Spelsätt tio: Över/Under

Här spelar du på över eller under antalet mål eller poäng i en match. I basket spelar man på poäng och här är övertid medräknad i dom flesta fall om det skulle var så att matchen blir oavgjort. På fotboll är det mål som räknas och detta brukar alltid vara bara inom ordinarie tid. På Ishockey räknas det också i mål och här är kan man på många sajter välja om man vill ha med övertid eller ordinarie tid.