Hem / Kan man gå plus på sportbetting?

Kan man gå plus på sportbetting?

Kan man gå plus på sportsbetting? Eller sitter spelbolagen med alla fördelar så att i längden kommer alla att förlora? Vi vet att det finns möjlighet att gå plus på sportsbetting och tror att du kan klara av det.

Vi kommer här att jämföra spelmarknaden med börsen. Alla vet att man kan göra pengar på börsen men det är långt ifrån alla som gör det. Det är absolut inte lätt men det går och likadant är det med spelmarknaden. På börsen finns det mängder av olika sätt att handla. Man gå köpa aktier som man tror går upp, man kan satsa på att dom går ner, man kan handla i valutor, warranter, fonder osv. Det finns i princip ingen som är aktiv på börsen på alla alternativ utan det gäller att hitta det sättet som fungerar för dig och jobba på sin disciplin.
Likadant fungerar spelmarknaden, du kan spela på mängdvis av olika sporter som skiljer sig oerhört mycket och väl i varje sport så finns det massor av olika sätt att spela på i varje sport.

Läste att en artikel för några år sedan som egentligen sa att vi är redan automatiskt redo och nischade för att kunna vara framgångsrika på börsen. Man har ett jobb eller en utbildning inom ett visst område och det är det området man har koll på. På det viset har man sprungit på olika sorters bolag som varierar i kompetens och kan man då direkt välja ut det eller dom bolagen som man tycker sköter sig och är bra och då kanske kan hitta dem på börsen. Utan att ens titta närmare på kvartalssiffror eller liknande så skulle det tänket slå index.
Likadant är det inom sport, från att man har vart liten så har man hållit på med olika sporter men man har inte testat allihopa så varför börja satsa på en sport som man aldrig ens själv har hållit på med. Utan börja kolla på dom sporterna som man själv har varit verksam i, redan där har man ett försprång i hur reglerna och allt runtomkring sporten fungerar.

Vi kommer här att lägga fram ett par olika spelsätt som vi har prövat genom åren och som har fungerat för oss. Alla spelsätt har en gemensam nämnare som gör att man kan få en liten extra edge på spelmarknaden och det är genom alla spelbolags bonusar. Bonusarna varierar i storlekar och fungerar på många olika sätt.

Vilken spelstil/trader kan man identifiera sig i? Är man riskbenägen och vill satsa kanske mot biotech och liknande företag som kanske kan sticka upp en 40% på en dag och där man får räkna med att värdet på sin portfölj verkligen varierar eller vill man ha en säkrare placering och vänta ut en avkastning på flera år genom kanske fonder eller liknande.
Känner du att du vill leta upp vinnare som kanske ger 3x pengarna och kunna sitta i soffan och vara toknervös under matchen men som kan ge dig en större potentiell vinst om du har läst på rätt inför matchen eller skulle du hellre vilja ha en stabil avkastning per match som ger en liten vinst men du vet att du i alla fall gör en vinst så är kanske något som heter arbitrage betting något för dig. Kommer återkomma och prata mer om arbitrage senare och hur allt det fungerar.
Båda två sätten att spela på innebär en hel del läsning, arbete man får lägga ner inför matcherna men bara på två helt olika sätt. Så det första steget är att identifiera sig med vilken sorts spelare man tror man kommer kunna fungera som.

Om man inte har tid eller viljan att läsa på om varenda lag så har vi valt att göra såhär. Efter att det ungefär har gått 25% av alla matcher i den ligan man vill följa så väljer vi ut dom tre bästa lagen och dom tre sämsta lagen. Då vet vi att antagligen så kommer dom tre bästa lagen vinna runt 70% av sina matcher och dom tre sämsta lagen kommer att förlora 70% av sina matcher. Om man utgår ifrån det resonemanget blir det lättare att följa fler ligor och leta efter odds värde där man tycker att just denna veckan är det bra odds för det laget som på sikt ska vinna majoriteten av sina matcher eller att välja att spela emot dom sämsta lagen bara för att man vet att dom kommer att förlora majoriteten av sina matcher.
Detta är ett sätt som vi tycker att kan kompletteras väldigt bra med arbitrage betting och använda denna tekniken på alla free bets som man får.

Odds
Odds på den marknaden som just du vill satsa på kommer variera sig ganska mycket mellan spelsajterna. Det är inte ovanligt att det kan variera 20%, så se till att kolla runt så att man maximerar sina odds hela tiden. Ett måste för att hitta bra värde överallt är att ha konto hos ett par olika spelsajter. Inte bara för att kunna välja mellan massa olika odds utan också för att du ska kunna ta del av alla olika erbjudanden som dom kontinuerligt olika sajterna erbjuder.
Om man vill få lite hjälpa att hålla koll på vart det finns bäst odds så finns det ett program som heter betbrain och ett som heter rebelbetting som vi rekommenderar. Läs gärna igenom våran del där vi går in lite mer detalerat hur dessa program fungerar.

Bankroll Management
Hur fungerar detta? Det finns ingen mall som säger att såhär ska du göra. Det krävs däremot disciplin att du följer den planen du har satt upp. När vi har satt en bankroll så vi har gjort såhär att vi har då satsat 5% av våran bankroll per spel. Så skulle du vinna ditt första spel du lägger så ska du automatisk lägga ett större bets än ditt första bet och likadant om du förlorar ditt första ska det andra vara mindre. Så inget bet kommer egentligen vara exakt lika stort som det andra för din bankroll kommer hela tiden förändras. Det kommer synas ganska snabbt om du gör någonting rätt eller fel.

Bonusar
Här finns det mycket att hämta. Spelbolagens bonusar varierar gaska mycket så det är viktigt att läsa på dom huvudsakliga villkoren stämmer överens med det sättet du vill spela på. Dom bästa bonusarna är alltid välkomst erbjudanden men däremot, ju mer du spelar ju mer bonusar brukar man få hos spelbolagen men dom kommer i väldigt många olika former men alla kan hjälpa dig till att få en extra edge på marknaden.

Spelbolag
Vilket bolag ska man spela på. Man både läser och hör på reklam att det ska vara struligt att ta ut pengarna genom att man måste verifiera sin ålder och adress osv och det kan man tycka att man borde göra när man öppnar upp kontot men så är det inte idag.
Dom bolagen vi har lagt upp här på våran sida är testade genom oss, med det menar vi att vi har placerat matcher, vi har tagit upp olika chattar, vi har gjort uttag och sett att allt fungerar.

Vad är då arbitrage betting?
Arbitrage betting är när man placerar två eller flera olika spel på samma match och täcker av alla utvägar av matcher för att alltid kunna vinna på en av dom och då får ut en liten utdelning. Att lära sig om arbitrage innebär också att man lär sig väldigt bra om hur spelmarknaderna fungerar och vi rekommenderar varmt att detta är ett väldigt bra sätt att komma igång med sin betting. Att dels kunna kombinera sitt arbitrage med bonusar kan verkligen då ge en extra edge.
Det finns en del olika program också man kan använda sig till för detta och vi ska på sikt kunna presentera ett par olika av dem.
Man kan börja med att ta en titt på betfairs spelbörs där man både kan lägga bets och ta emot bets till dom oddsen du själv vill ha.

Livebetting?
Detta är något som vi faktiskt har tillämpad väldigt lite men det är klart attd et går att hitta visst värde i detta. Dom enda två tillfällen som vi använder oss av livebetting är:
När ett lag leder i fotboll och det fortfarande ger högre odds på att det laget ska vinna matchen och det andra laget som ligger under är fortfarande favoriter att vinna matchen då tycker vi att det finns värde att lägga sina live bets på laget som leder.
Det andra tillfället är på amerikansk fotboll när man spelar på handicap spel, Dels svänger det så mycket och här kan man har goda möjligheter att matcha upp om man innan matchen redan har lagt ett bet.
Tex. Man lägger lag A på -2.5 poäng och så tar dom ledningen så att det bli att lag B kan man få ett plus handicap på runt +6.5. Med tanke på hur mycket den sporten svänger så har man dels säkrat av en potentiell liten vinst och möjligheten att göra en jätte stor vinst om lag A vinner med 4 poäng för då får man vinst på båda sina spel. Detta är scenario som utspelar sig ofta under matherna.
Självklart finns det flera andra sätt att utnyttja livebetting men det gäller som vi pratade om innan att hitta sin egen nisch i marknaden och det är där vi har hittat våran.

Tilt
Det är nått som kommer att hända om man fortsätter att betta tillräckligt länge. Det har hänt alla.
Om man bettar så kommer det att gå upp och ner och det väldigt lätt att hantera uppgångarna men det är desto svårare att hantera när allt går emot även fast man har vart noggrann i allt arbete inför matcherna och man tycker att tillfälligheterna går åt fel håll hela tiden.
Det är vid dom hör tillfälligheterna det är så viktigt att ha den disciplinen och följer den bankroll management som man har satt upp för sig själv för det är så lätt att man kan tappa större summor under dom här dagarna annars.