Årets Arbitrage - Amerikanska valet

I nuläget så är Joe Biden favorit till att vinna valet. Så här ser oddsen ut just nu.

Vi tror att dessa odds dels kommer pendla ganska ordentligt i kommande veckor ända fram till valet men också att när det baar är några veckor kvar så kommer oddsen vara närmare 1.9 på Joe Biden och kanske 2.1 på Donald Trump. Detta kommer ge ett otlrigt värde på att hitta ett fantastiskt arbitrage som kommer i bästa fall kunna vara uppe i 40%. Vi själva har än så länge bara lagt bets på Donald Trump på Betfair och kommer fortsätta uppdatera dessa oddsen fram till valet för att se hur det kommer svänga.

HUR DU BLIR EN VINNARE INOM BETTING

Kan du gå plus på betting? Eller sitter spelbolagen med alla fördelar så att alla spelare i längden kommer förlora? Vi vet att det är möjligt att gå plus på betting och vi kommer berätta om våra tankar för att du ska lyckas.Men hur ska man komma igång med sin betting eller hur ska man vända sin betting till ett plusresultat? Här kommer vi guida dig steg för steg;

Det första du ska göra är att ta reda på vilken summa du har att avvara för din betting och skapa din egna bankroll. Detta ska vara pengar som du inte behöver ta av under den närmaste tiden. Detta är en av det absolut viktigaste punkterna för att du ska kunna hantera nersvingar. Det kommer komma nersvingar och då är det viktigt att hålla sig till den planen du har satt upp för att kunna landa på ett positivt resultat i slutändan. Ta gärna del av våra tankar om hur du ska sköta ditt spelkapital, s.k. bankroll management.

För ett tag sedan kollade jag på ett program där det ställdes en fråga, jag kommer inte ihåg vilket program eller vilket år detta var men det är inte relevant. Detta var ett år då Roger Federer vann Wimbledon och frågan var hur stor procent av alla bollar han vann under den turneringen. Tänk på det, vad tror du? Majoriteten av alla svarade mellan 70-80% av bollarna medan svaret var 55%. Man behöver inte vinna alla bollarna och likadant så behöver man inte sätta varje bet för att slutresultatet ska bli en succé. Detta passar väldigt bra in på uttrycket `positiv coin flip’ som vi kommer pratat mycket om senare.

Vi kommer aldrig att prata om att dubbla sina pengar på en helg utan vi siktar på att ha en positiv avkastning över tid. Vi jämför oss hela tiden med börsen och räknar alltid med att våra spel ska leverera en bättre avkastning än vad börsen gör. Vårt mål är också att slå börsens årsavkastning, men kvartalsvis.

Lika många sätt som det finns att investera på börsen, lika många sätt finns det att spela på i sportsbetting världen. Man pratar om att det är viktigt att förstå sig på sina investeringar och skulle säga att det är lika viktigt att förstå sig på vad man bettar på. Man kan givetvis bara följa speltipsen men vi skulle ändå säga att man gör ett bättre resultat om man förstår sig på vad man satsar på.

Det finns en rad olika program där ute som letar upp value odds men då innebär det också att man får placera galet många bets. Den absolut största fördelen med detta är att alla odds som kommer upp är otroligt blandade mellan alla sporter och marknader och vi kan nästan lova att inom en månad så har du fått bra koll på vad som egentligen passar dig själv.

Majoriteten av alla våra speltips kommer från 1X2 matcher inom fotboll. Vilket passar för alla olika bets storlekar. Här kan man satsa allt ifrån 100:- till 25 000:- per bet om man så vill.

DEN PSYKOLOGISKA ASPEKTEN AV ATT BETTA PÅ SPORT

Detta skulle vi säga är den absolut viktigaste delen av allt Har valt att vänta och skriva detta innan jag själv var inne i en dålig period och när vi nu går på första veckan av 2020 så har jag avslutat året med den absolut sämsta månaden under året så då passar det väl bra att få ner sina tankar. Den stora frågan är att: Hur hanterar man när alla sina bets går förlorade? För även om du gör sin reasearch rätt och gör allt exakt likadant som man alltid gör så kommer det alltid komma perioder då betten inte sitter som dom ska. Det är då så viktigt att man har funderat igenom sin betting plan ordentligt från början så att man har möjlighet genomföra den när det går dåligt och att man till slut vänder upp det till ett positivt resultat i slutändan.

Steg för steg

  • Komma fram till vilken sport, vilken marknad som man har kunskap i och som man förstår sig på. Man ska veta om hur ligan är uppbyggd, hur många omgångar det osv. Vet så många spelare som kan visa mig att dom har ett plusresultat i en liga eller i en sport men ändå inte slutar plus på hela året för när den ligan är slut för året så fortsätter man betta på saker man inte har en aning om. Det är så viktigt att hålla sig det man kan och bara låta bli dom andra delarna. Detta leder också till att när något händer i matcherna, så har man en förståelse av att det som hände är sannolikhet att hända igen i nästa match eller om det var något sensationellt som gjorde att resultatet blev som det blev. Självklart kan man lära sig om flera sporter men man ska inte räkna med att det blir lätt och det är där vi kommer in på steg 2.

  • Skriv ner alla din bets. Jag älskar själv att använda excel till detta och tycker att man snabbt kan få en bra överblick över sina bets. Skriv ner själva bettet, oddset på matchen och gärna lite tankar om ditt bet. Det är lätt att glömma om sina förluster och bara fokusera på dom betten man vann på men skriver man ner alla bet så blir snart väldigt klart för dig själv om man ligger plus eller minus.

    Alla hör alltid om dom som vinner och det är lätt att bara bli infångad i det och köra på men man ska veta att den totala majoriteten av alla spelare förlorar för annars hade inte spelbolagen funnits. Så våga vara kritisk och ställ krav på dig själv inför varje bet så kommer det bli ett bättre resultat i slutändan.

  • Betsize: Ingen kan egentligen säga vad som är rätt och fel här men vårt absoluta råd är att börja med små bets. Det är lättare att hantera swingarna och fortsätta göra 1 rationella beslut inför varje bet. Öka på dina bets stegvis med försiktighet. Det kommer alltid finnas saker att betta på så försök att eliminera den vanligaste tanken : Tänk om jag hade satt mer så hade jag vunnit så mycket för det var ett säkert bet. Det finns inga säkra bet! Därav att vi alltid ser våra bet som en coin flip och räknar med att vi ska förlora hälften av våra bets.

    Avslutningsvis vill vi säga att våga ha tålamod, att bli en vinnare på spelmarknaden händer inte över en natt. Låt det ta den tiden det tar och under den tiden lär känna din egna spelprofil. Läs gärna igenom våra tankar om hur man hanterar sin bankroll.

    Självklart ska man utnyttja alla sidornas bonusar och är det något som ni undrar över så tveka inte på att hoppa över till kontaktformuläret och ställ era frågor.


BANKROLL MANAGEMENT

Hur ska du tänka? Vi får kontinuerligt frågor om hur man ska hantera sin bankroll och det är verkligen en svår fråga för teorierna skiljer sig åt otroligt mycket. Vårt sätt är att placera upp till 5% av sin bankroll på varje match. När vi går igenom bets så gör vi det veckovis, då blir det naturligt att vi tar 5% av vad vi har i början av veckan. Vi satsar oftast lika mycket på varje match och sen när veckan är klar så räknar vi om bankrollen inför nästa vecka. Antalet bets skiljer sig från vecka till vecka, och det brukar vara mellan 5-20 bets beroende på hur mycket värde vi hittar.

Det mest optimala är självklart att räkna om sin bankroll efter varje bet och ta fram 5% av sitt kapital för just det bettet. Men i vårt fall så lägger vi alltid ut veckans bet på måndagar för att alla som följer oss ska ha tid att se våra tips.

Man ska inte underskatta den psykologiska aspekten av betting. Det är där majoriteten av alla spelare ”gör bort sig”. Det kommer komma negativa veckor och då är det ännu viktigare att följa de regler du har satt upp. Det är inte bra att i mitten av en period bryta reglerna och öka bets storleken för att vinna tillbaka det du förlorat snabbare. Oftast slutar det enbart med att du tömmer ditt spelkonto och att du får börja om från början igen

För att följa upp den psykologiska aspekten av den bankroll management som vi presenterar så innebär det att när din bankroll växer, så ska också dina bets öka i storlek. För att dra en personlig koppling till detta så växte jag själv upp i en familj med hårt slitande egenföretagare som lärde mig värdet av en krona. Vilket i detta fallet innebär att det finns en maxsumma på mina bet för att jag ska kunna göra mina beslut och må bra när jag väljer matcher. För även om hela min bankroll idag är pluspengar, så skulle jag inte kunna klara av att lägga bets på 25 000 kr. För när det kommer en negativ swing så kan det innebära att man missar 10 bets i rad, vilket ger konsekvenser att det är svårt att fortsätta ta logiska beslut som ger positivt avkastning. Medans om mina bets pendlar mellan 1000-2500 kr så kan jag hantera dem negativa swingarna på ett helt annat sätt och fortsätta ta bra beslut som gör att jag blir vinnare i längden.

Detta är något som varierar från person till person men det är en otroligt viktig aspekt att tänka igenom innan du börjar spela. För även om vi levererar positiva resultat så innebär det också att det finns perioder då vi gör förluster.

VAD ÄR VÄRDE? Vad är egentligen värde inom betting världen? Det absolut bästa värdet du kan få inom betting världen är självklart välkomstbonusarna, som i många fall dubblar din egna insättning. Så vi rekommenderar helt klart att du utnyttjar alla bonusar för att kunna bygga ett så bra startkapital som möjligt.

Det finns olika varianter när man pratar om value betting. Vårt sätt att se på det är att du försöker hitta ett bet som är ungefär 50/50 chans till vinst, men ger mer än 2.0 i odds och på det viset har du en “positiv coin flip” framför dig. Det är begreppet “positiv coin flip” som vi kommer kontinuerligt jobba med. Detta gör att du inte behöver sätta mer än hälften av dina bets och ändå sluta på plus, för många av dessa bet ger ett odds på 2.1-2.9.

Värde på våra speltips. Mycket av vårt värde hittar vi på fotboll på 1X2 där man väldigt ofta hittar ett odds över 2.0 och laget är ändå favoriter till att vinna matchen. Detta är också ett enkelt sätt lära sig betta och många kan identifiera sig med den typen av bet.

När vi letar värde till våra speltips så använder vi inget program utan vi screenar alla matcher manuellt och då har vi ett riktmärke att vi försöker följa dom tre starkaste lagen i varje liga och dom tre svagaste lagen i varje liga. Utan en exakt statistik så vet vi att dom tre starkaste lagen har vunnit majoriteten av sina matcher och de tre sämsta har förlorat sina matcher. Så kan man få över 2.0 i odds att någon av topplagen ska vinna eller ett odds över 2.0 på att någon av dom sämre lagen ska förlora så finns det generellt sett ett värde där.

Typexempel. Denna match spelas den 24:e november 2019 och är i franska Ligue 1. Toulouse-Marseille: Marseille ligger två i ligan och Toulouse ligger näst sist i ligan och Marseille ger 2.25 i odds. Detta är precis den sortens bet vi söker inom fotboll. Bara för att detta bet ingår exakt i vad vi letar efter så ökar vi inte på våran bet size utan vi ligger kvar på samma storlek som vår bankroll tillåter. Ändrar du storlek på bet från den mallen de satt upp så blir det inte längre ett statistiskt coin flip utan då kommer resultatet påverkas av vad du själv tror om matchen och när det ser som bäst ut, så är det inte alltid så bra som du tror. Detta är också en klar parallell man kan dra mot börsen, när allt ser som bäst ut så köper personer in sig på alla topparna och säljer ut sig på botten. Vilket betyder att det är oftast inte så bra som det ser ut så här är det viktigt att följa riktlinjerna man har satt upp för sig själv och kombinera det med en sund bankroll management.

Bara på att spela på 1X2 så har vi släppt mellan 5-10 matcher i veckan och under dom senaste månaderna har vi levererat en avkastning på 22% i månaden. Detta är helt utan att veta en enda startuppställning i någon liga eller någon spetskunskap om själva lagen. Vi har bara läst statistik och sett till att vi alltid har ett positivt coin flip framför oss, vilket gör oss till vinnare i längden.

Det finns naturligtvis flera sätt att spela på och vi kommer fortsätta att ta upp flera sätt men detta är ett sätt som vi har sett fungera. Det som verkligen är bra med detta sättet är att det är stora matcher och stora budgetar på dessa marknader vilket gör att det kan passa alla olika sorters budgetar.

Hoppas ni följer oss och tar del av alla våra speltips framöver!